Twitter'de Attıgınız Tweetlere Dikkat Edin



İngiltere’de yaşanan bir olay insanları şaşırttı. İngiltere’de yaşayan Paul Chambers 2 sene önce attığı Tweet için cezaya çarptırıldı. Attığınız bir Tweet ya da başka sosyal paylaşım sitesinde yayınladığınız bir yazı, resim başınızı belaya sokabilir.
Paul Chambers attığı tweette şunları yazmıştı: “Robin Hood Hava Alanı neden kapalı! Kendinizi toparlamanız için bir haftanız var, yoksa hava alanını havaya uçururum!”. İşte bu tweet Chambers’in başını belaya soktu.
Chambers İngiliz mahkemelerinde yargılandı. İş uzadı, yargıçlar Chambers’in attığı mesajın tehditkar bir mesaj olduğu gerekçesiyle Chambers’i 1000 paundluk cezaya çarptırdı.
Chambers ise attığı tweetin aptalca olduğunu ve basit bir şeyin bu kadar büyüyemeyeceğini sandığını söyledi. Ancak İngiliz yargıçlarını Chambers’in avukatları cezadan vaz geçiremedi.
Tüm bunlar yaşanırken Chambers’in Twitter’daki takipçileri Chambers’a destekler yağdırdı. Tüm bu destekler ve avukatların çabalarıyla Chambers’in üzerindeki tüm suçlamalar kaldırıldı. Suçlamalar kaldırıldı; ancak davanın 2 sene sürmesi bekleniyor.
Twitter, FacebookGoogle Plus gibi sosyal paylaşım siteleri milyonlarca kişinin ziyaret ettiği yerler. Bu gibi yerlere yazdığımız şeylere dikkat etmeliyiz. Orada paylaştığımız herhangi bir tehdit mesajı ya da siyasi içerikli mesaj başımızı derde sokabilir.


0 yorum: