Keith Haring Kimdir?





Evet 4 Mayıs 2012 tarihi ile google ana sayfasında yeni bir logo belirdi. Logonun atanma sebebi Keith Haring’in 54. doğum günü olmasıydı. Herkesin kafasında bir soru işareti oluştu; Keith Haring Kimdir?  bende meraklıyazar olarak soru işaretlerini gidermek için sizlere bilgi vereceğim.

Keith Haring Kimdir? 
Keith Haring

Keith Haring 4 Mayıs 1958 günü dünyaya gözlerini açmış ve 16 şubat 1990 tarihinde 2 sene mücadelesini vermiş olduğu aids hastalığı yüzünden dünyaya veda etmiş olan bir grafik sanatçısıdır.
Kaith Haring Kuztwon, Pennsylvanida büyüdü. Babasının adı Allen Haring, annesinin adı ise Joan Haring idi. Haring ailesinin 4 çocuğu vardı. Birisi Kaith Haring, diğerleri ise 3 kızdı. Ailesinin almış olduğu karara göre tüm çocuklarının ismi K harfi ile başlayacaktı ve böylede oldu. Kaith Haring’in kız kardeşlerinin isimleri Karen, Kristen ve Kay’dı. Kaith Haring daha çok küçükken sanata olan ilgisini farketmişti. 19 yaşında bastığında New York’a gitti. Grafik sanatına karşı olan ilgilisini ve yeteneğini daha çok benimsemiş olan Kaith Haring burada Görsel sanatlar okulunu okudu.
Kaith Haring kariyer hayatı boyunca, New York’un kuytu alt geçitlerinde tebeşir ile grafikler oluşturarak başladı. Yaptığı çizimleri fark eden Tsen Kwong Chi isimli ünlü fotoğraf sanatçısı onu çok beğendi ve ün kazandırdı. Kaith Haring sıradan bir çizim yapmıyordu. Yaptığı tüm çizimler onun için bir anlam taşıyor ve mesajlar veriyor. 1980 yıllarında New York’da yapmış olduğu eserleri sergiledi. 1981 senesinde ilk defa kara kağıt üzerinde tebeşir çizimi yaptı. 1982 senesinde ilk defa özel sergi yaptı ve bu sergiyi Tony Shafrazi sanat galerisinde verdi. 1984 senesinde Avusturalyaya yolculuk yaptı ve burada kişisel tarzı ile duvarlara resim yaptı. Onu en çok hatırlatan ve tanıtan  şeyler ise Absolut vodkanın ve Swatch saatlerinin reklamlarındaki çizimler.

0 yorum: