Google'da Üst Sıralarda Yer Almanın 5 Kolay Yolu


Küçük iletmeler arama motoru optimizasyonundan pek anlamasa da, bu yardıma ihtiyaçları olmayacağı anlamına gelmiyor. Arama motoru optimizasyonu özetle Google arama algoritmasını kullanarak işletmenizin adının arama sorgularında üst sıralarda yer almasını sağlamaktır.



WordPress kullanın

WordPress arama motoruyla en uyumlu çalışan blog sitesidir. Ayrıca en iyi içerik yönetimini sağlayan arayüzlerden birine sahiptir. Sitenizi güncel olmayan internet site platformları yerine WordPress kullanarak optimize ederseniz çok daha başarılı sonuçlar elde edersiniz.

Anahtar Kelime Araştırması

Bu, arama motoru optimizasyonun temelini oluşturan, Google aramalarında adınızın üstlerde çıkmasın sağlayan en önemli husustur. Sitenizi oluştururken aralamalarda çıkmasını istediğiniz en azından üç kelimeyi iyi seçmelisiniz. Özellikle de kendi iş alanınıza uygun olmasına dikkat edin.

Site içi Optimizasyonu

En çok aranan kelimeleri belirledikten ve anahtar kelimeleri seçtikten sonra bu kelimeleri sitenizin çeşitli yerlerine dağıtın. Tabii aklınıza gelen her yere dağıtırsanız Google tarafından spam olarak kabul edilebilir. Az da olsa dikkatli olmak da fayda var.

Google Places

Yukarıda belirtilen detayları tamamladıktan sonra şirketinizin Google Places listesinde yer almasını sağlamak güzel bir seçim olacaktır. Şirketinizle ilgili telefon numarası, adres, iş tanımı, çalışma saatleri gibi kısa bilgileri buraya kaydedebilirsiniz. Daha ileriki zamanlarda fotoğraf eklemek ve insanlardan yorum yapmalarını istemek de unutulmamalı.

Back Linking

Bu taktik , sitenizin bulundugu domain'in dısına cıkmasını sağlayan en önemli taktiklerden biridir. Temeli sitenizin adresinin başka sitelerde dolaşmasını sağlamaktır . Adresinin ne kadar cok sitede insanlar  tarafından paylaşılırsa  sitenizde Google sıralamasında  o kadar üst sıralarda yer alır . Bunu yapmak için en yollardan biri siteiniz adresinin içerigi yogun ziyareçi sayısı fazla sitelerde paylaşışmasını saglamaktır.  





0 yorum: