Büyük bir Sosyal Ag olan Twitter Çöktü



Twitter Perşembe günü son sekiz ay içindeki en büyük çöküşü yaşadı. Siteye Kasım 2011’den beri ilk defa 1 saat boyunca ulaşılamadı.

7 Ekimde yaşanan ilk kesinti günün pek yoğun olmayan bir saatinde gerçekleştiği için pek dikkat çekmemişti. Ama 29 Kasım, 14 ve 31 Aralıkta yaşanan kesintiler Twitter’ın en yoğun kullanılan zamanlarına denk geliyordu.Malum Twitter günümüzün en gözde iletişim araçlarından biri. Şirket 2006’da kurulduğundan beri “dünyayı değiştirebileceklerini” iddia ediyor ve bu amacı gerçekleştirmek için gayret gösteriyorlar. Ama işte büyük güç büyük sorumluluk gerektiriyor. Zira günümüzde birçok kişi iletişim için özellikle internette Twitter’dan başka bir şey kullanmıyor neredeyse.

İnsanların güvenini kazanmış bir iletişim ağı hem ticaret hayatı hem de günlük bağlantılar için çok önemli. Elbette Twitter konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapacaktır ama şu ana kadar yapılanlar kullanıcıları pek tatmin etmiş görünmüyor.

Dün yaşanan kesintiyle ilgili Twitter şu açıklamayı yaptı: “Bugün yaşana sorun altyapıda oluşan bir dizi  sonucu gerçekleşmiştir. İlerleyen zamanlarda daha ayrıntılı bilgi verilecektir.”

0 yorum: