Satış Ortalıklığı Nedir ? (Affiliate Marketing)


Satış Ortaklığı Nedir ; İngilizce ‘de Affiliate Marketing olarak nitelendirilen bir meslek dalıdır.Bu meslek dalının diğer mesleklerden farkı ise online olarak istediğiniz yerden çalışabilme ve istediğiniz kadar para kazanabilme olanağı sağlamasıdır. Satış ortaklığı , internet üzerinden satılan bir ürünü yine internet vasıtası ile müşterilere tanıtarak satış başına kazanç elde etme işidir.Satış ortakları yani Affiliate’ler genel internet kullanıcılarının amaçları doğrultusunda satılan ürünleri , ihtiyaç sahipleri ile buluşturmak için reklam yöntemleri kullanırlar ve sattıkları her ürün adına ürün sahibinden komisyon alırlar.

 İstedikleri Yerden Nasıl Çalışırlar; Satış ortaklarının işi sadece bilgisayar ve internetle alakalıdır.Bu yüzden bilgisayarın ve internetin olduğu heryerde çalışabilme imkanları vardır.

 Bu işi Kimler Yapabilir; Bu işi yetişkinlik çağına gelmiş , bilgisayar kullanmasını bilen, internet kullanımında genel bilgilere sahip (Bir siteye kayıt olup , aktifleştirebilecek kadar) ve bir meslek olarak görebilecek kişiler yapabilir. Yukarıda bahsettiğimiz kişisel özellikler başlangıç seviyesinde bu işi yapabilecek kişilerde bulunması gereken özelliklerdir.Ayrıca kendinizi nekadar fazla geliştirirseniz , yazının başındada söylediğim gibi okadar çok kazanırsınız.Bu işte sınır yok , sabit bir gelir yok , istediğiniz ve çalıştığınız kadar kazanırsınız.

0 yorum: