Facebook Hesabınız Artık Çalınmayacak


Facebookhacklenen ya da çalınan Facebook hesabı kurtarmakonusunda size yardımcı olmak için güvenlik önlemlerini arttırıyor. Aslında 2011'den beri var olan bir özellik olan güvenilen arkadaşlar özelliği artık bütün kullanıcılar için kullanılabilecek hale getiriliyor. Güvenilen arkadaşlar özelliği bu gelişmeyle isim değiştirerek güvenilen bağlantılar adını alacak.
Sistemin arkasında aslında basit bir mantık yatmakta. Seçeceğiniz arkadaşlarınız size Facebook hesabınıza erişme izni verebilme yetkisine sahip olacak; çünkü arkadaşlarınız sizin asıl hesap sahibi olduğunuzu doğrulayabilecek kişiler ve hesap üzerinde hak iddia ettiğinizde ilk danışılabilcek bağlantılar. Ayrıca bu kişiler gerçek hayattada bağlantıda olduğunuz kişiler ve kolayca telefon ve diğer yollarla iletişim kurabileceğiniz yakınlıktalar.
Facebook'un yaptığı açıklamaya göre güvenilen arkadaşlardan her biri sizin için size nasıl yardım edecebileceklerini anlatan açıklamaları içeren bir güvenlik kodu alabilir ve Facebook hesabınızı geri almanıza yardımcı olabilir. Minimum 3 arkadaşınızdan aldığınız güvenlik kodları ile hesabınızı geri alabilirsiniz. Sistem 5 adet güvenilen arkadaşınızı tanımlamanıza imkan vermekte.


Facebook

0 yorum: