Bloglarda Mutlaka Dikkat Edilmesi Gerekenler !



Günümüzde artan servislerle birlikte bir blog oluşturmak oldukça kolay. Birbirinden farklı ücretsiz servisler yardımıyla kolayca bir blog açılabiliyor ve yönetilmeye başlanabiliyor. Ama bir blog açtıktan sonra nelere dikkat etmeliyiz? Önemli olan hususlar nelerdir?
Bir blog açarken ne yapacağımızı bilmeliyiz. Sevdiğiniz, istediğiniz konuda bir blog açmayı tercih etmelisiniz. Sırf daha çok ilgi çeker, daha çok para kazandırır düşüncesi ile gerçekten sevilmeyen bir konu üzerine açılan bloglar maalesef hüsranla sonuçlanabiliyor.
  • Bir blog açtıktan sonra aslında en çok önem verdiğim bir nokta devamlılıktır. Blogunuzu oluşturduktan sonra bu sitenizin devamını getirmeli, içerik girmeye sitenizi canlı tutmaya devam etmelisiniz.
  • Dıştan bakan bir göz için, yani kısacası ziyaretçileriniz için blogunuzun teması ayrı bir önem arzeder. İçeriğinizin kolay ulaşılabilir, kolay okunabilir olması çok önemli. Reklamlarla, uygulamalarla, flash eklentilerle doldurulmuş ve ziyaretçilerin sitede dolaşmasını ve faydalanmasını zorlaştıran her türlü şeyden uzak durmalısınız.
  • İçeriğe de dikkat etmenizi söylemek mutlaka gerekli. İçeriğiniz her daim özgün ve anlaşılabilir olmalıdır. Çünkü eğer kopyala yapıştır içerikler ile blogunuzu doldurmaya çalışırsanız arama motorları tarafından bu durum bir süre sonra algılanıp siteniz kötü yönde etkilenmeye başlar.
  • Bir süre sonra blog tanıtımı da yapılmaya başlanmalıdır. Blog tanıtım sitelerinde yer alarak, başka bloglarda yorumlar yazarak veya farklı sitelerde linkinizi paylaşarak tanıtımınızı yapabilirsiniz. Ama yaptığınız tanıtımlarda bu tanıtımları görecek kişileri blogunuz hakkında bilgilendirme amaçlı şekillendirmeyi unutmayın. Sadece linkinizi her yere yaymaya çalışmanız ve sadece reklam için gereksiz şekilde bunu kullanmanız yorumlarınızın ve yaptığınız link paylaşımlarının site sahipleri tarafından silinmesine yol açar ve silinmeyenler de yeterli verimi göstermez

0 yorum: