Yandex'ten site içi özel arama hizmeti


Yandex Türkiye site içi aramayı kolaylaştırmak için yandex. Özel arama hizmetini başlattı. 

Yandex türkiye'nin türkçe ve İngilizcenin dil oluşumuna uyan bir şekilde taktim ettiği bedava site içi arama hizmeti yandex. Özel arama, kullanıcıların internet sitelerinde aradıklarını bulmasını kolaylaştırıyor. 

Yandex. Özel arama ( Http://ozel. Yandex. Com. Tr ) , site içeriğine göre arama önerileri getirerek ve yazım hatalarını gidererek arama sorgularının doğru yapılmasına yardımcı oluyor ve kullanıcıların sitede daha süratli arama yapmasını temin ediyor. Yalnızca bir arama kutusundan ibaret olmayan yandex. Özel arama hizmeti, arama sorgularının istatistiki bilgilerini de analiz ederek sitede en çok hangi terimlerin sorgulandığını webmasterlara bildiriyor. 

Yandex. Özel arama, webmasterların seçeceği benzer içeriğe sahip öteki sitelerde de ilk siteden ayırılmayıp arama yapma imkanı sunuyor. Örneğin, bir futbol sitesi üzerinden futbolla alakalı öteki sitelerde arama yapılabiliyor. 

Yandex Türkiye Ürün müdürü alisher hasanov, “site içi aramanın iyi ayarlanmış olarak bulunması web kullanıcıları için oldukça mühimdir. Yalnız, arama fonksiyonunu icap ettiği gibi düzenlemek basit olmayabilir. Yandex, pratik yeni çözümüyle webmasterların işini tam da bu noktada kolaylaştırıyor” diye söyledi. 

Yandex. Özel arama servisinde arama kutusunu internet sitesine yerleştirmek için site içi arama icra edilecek sayfalara yandex'ten alınan özel bir kodu eklemek kafi. Arama sonuçlarının site alanı içindeki sayfalarda listelenmesi, kullanıcıların aradıklarını siteyi terk etmeden bulmasına izin veriyor. internet sitelerinin genel tasarımına uyan bir şekilde ayarlanabilen servis sayesiyle, arama sonuçları sitelerin genel tasarımına münasip bir biçimde listelenebiliyor. 

Yandex türkiye'nin indekslediği internet sitelerinin webmasterları bütünüyle bedava bulunan yandex. Özel arama hizmetini kısa zamanda kullanmaya başlayabilirler. Yandex dizinine henüz eklenmemiş bulunan sitelerin webmasterları ise yandex. Webmaster hizmetine başvurarak internet sitelerine rahatça yerleştirilebilen yandex. Özel arama hizmetinden yararlanabilirler.

0 yorum: