Wordpress'ten Seo Eklentileri



.Bu konumuzda sizlere wordpress için etkili olabilecek bazı eklentiler kullanımı ve indirme adresi vereceğim.Bazı eklentiler temel olarak SEO amaçlı değildir ama sitenizin daha kullanışlı olmasını sağlar.Yazının bazı kısımları alıntıdır.Şimdiden yararlı olması dileğimle.




Google XML Sitemap Generator: Blogunuz için bir site haritası oluşturmanızı sağlar. Oluşturulan bu site haritası, arama motorları ile uyumlu olmakla birlikte, bu eklenti; blogunuzda herhangi bir güncelleme yaptığınızda arama motorlarını otomatik olarak bilgilendirmektedir. Bu eklentiyi blogunuzda kesinlikle kullanmalısınız, tabi seçim size kalmış.

All in One SEO Pack: Hazırlamış olduğunuz içeriklerin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını istiyorsanız bu eklentiyi mutlaka kullanmalısınız. Bu eklentiyi kurduktan sonra blog girdilerinizin başlık ve açıklama kısımlarını değiştirebilir, ayrıca yazılarınıza anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz. SEO eklentileri konusunda bir çok alternatif mevcuttur.

WP Super Cache: Genel olarak kurulumu kullanıcılara zor gelmekle beraber sitenize sağlayacağı fayda oldukça fazladır. Sitenizde yer alan sayfalarınızı önbelleğe alıp sunucunuzun yükünü hafifletir ve sayfalarınızın daha hızlı açılmasını sağlar.

Broken Link Checker: Sitenizde verdiğiniz bağlantıların çalışır durumda olup olmadığını kontrol etmenizi sağlar. Çalışmayan bağlantılar yani ölü linkler arama motoru sıralamanızı kötü yönde etkileyebilir. Bu nedenle kullanılmasını tavsiye ettiğim bir eklenti.

Dagon Design Sitemap Generator: Siteniz üzerinde yer alan bir sayfanızda tüm yazı arşivinizi site haritası şeklinde kullanıcılarınıza sunmak isterseniz bu eklenti tam size göre. Mutlaka bu eklentiyi denemelisiniz.

Automatic SEO Links: Bu eklentiyi kullanarak seçtiğiniz her kelimelerin belirli bir sayfaya bağlantılaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede sayfalarınızı birbirine linkleyerek site içi backlink sağlamış ve SEO konusunda faydalı işler yapmış olursunuz.

SEO Friendly Images: Arama sonuçlarında yer alan görseller siteleriniz için harika bir trafik kaynağıdır. Bu eklenti, resimlerinize ait başlık ve alt değerlerini düzenleyerek resimlerinizi arama motorlara anlaşılır bir şekilde sunmanızı sağlıyor.

Simple Tags: Yazdığınız yazılara etiket eklerken, farklı alternatifler sunmaya yarar. Yazınızda kullandığınız etiketlere benzer kelimeler üreterek, o kelimelerden ilgili sayfaya bağlantı verir.
Listemiz biraz kabarık oldu sanırım. Hepsini aynı anda sitenizde kullanma gibi bir düşünceniz varsa bence aklınızdan bile geçirmeyin :) İşinize yarayan kısmını alın, kalanını burada bırakın. Yazı nasıl olsa her zaman burada, lazım olunca gelip alırsınız.

0 yorum: