Sonunda Facebook ve Yahoo Anlaştı



Uzun zamandır patent davaları yüzünden anlaşmazlık içinde olan hatta adeta düşman olan iki şirket yasal yolların Yahoo lehine sonuçlanmasının ardından anlaşmaya karar verdi. Yahoo uzun zamandır çok sıkıntılı dönemlerden geçiyordu. Çeşitli haberlerle adeta sarsılan Yahoo Facebook anlaşmalarıyla kendini toplamaya çalışacak.
İlk olarak patent ihlali nedeniyle Facebook’a dava açan Yahoo haklı olduğunu mahkeme kararıyla ispatladı. Bu esnada Facebook’ta boş durmamış ve karşı dav aaçmıştı. Ne yaptıysa olmayan Facebook sonunda yenilgiyi kabul etti. Yahoo hem haklı olduğunu kanıtladı, hem de bu olaylar sonucunda Facebook’la yakınlaşma fırsatı buldu.
Facebook ile Yahoo daha çok reklam anlaşmalarıyla birbirine yakınlaşacak. Yahoo ve Facebook bundan sonra birbirine daha entegre hale gelecekler. Artık Facebook üzerinden Yahoo haberleri basit bir şekilde paylaşılabilecek. Anlaşmalar gereği dava konusu patentlerde paylaşılacak. Anlaşmada zaman sınırı olmadığı belirtilirken iki tarafında bu anlaşmalardan çok kazanacağına eminiz.
Yahoo yaşadığı bu sıkıntılı dönemleri umarız bu tür girişimlerle atlatır. Facebook 900 milyon kullanıcıyı aşan bir sosyal ağ olarak daha da büyümeye devam edecek gibi görünüyor. Anlaşma bu iki devi nasıl etkileyecek göreceğiz.


0 yorum: