Google’ın Yepyeni Projesi Project Glass’ın Çalışmaları Hızla Devam Ediyor



oogle’ın bu zamana kadar çalışmalarını sürdürdüğü çok ilgi çeken ve gerçekleşirse çağ açıp kapatacak kadar büyük olan projesi Google Glass 2013 yılı içerisinde piyasaya sürülecek. Planlanan tahmini tarih bu. Fiyatı da 1500 dolar seviyesinde olacak. Biraz pahalı bir rakama mı benziyor? Ancak Google Glass projesinin ne olduğunu bilmeyenler bu rakamın pahalı olduğunu düşünür. Aslında pahalı sayılmaz. Google Glass teknolojisi kesinlikle bu parayı hak ediyor. Neden hak ettiğini Google Glass teknolojisinin ne olduğunu anlatınca göreceksiniz.
Google Glass teknolojisini şöyle açıklayayım. Google Glass , sizin özel bir gözlük yoluyla gözünüze sanal dünyayı getiriyor. Gözlüğün yanında dokunmatik paneller mevcut. Bu panellerden gördüğünüz nesnelere multitouch hareketleriyle yaklaşıp uzaklaşabiliyorsunuz.
Google’ın bu projesinin başında Goolge’ın kurucularından Sergey Brin bulunuyor. Google Glass teknolojisini Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’de denemişti. Ayrıca bu teknoloji Project X labs’da geliştirildi.
Google Glass projesi tutacak mı acaba soruları herkesin merak ettiği ortak konulardan. Bunu ancak 2013 yılında kullananların sayısına ya da artış hızına bakarak görebileceğiz.


0 yorum: