Mark Zuckerberg Face.com'uda Satın Aldı



Facebook halka açılma planları ile birlikte bir çok satın alma işlevi gerçekleştirdi. Satın alma işlemlerinin arasında Face.com da var. Facebook’un Face.com ile ilgili çeşitli planları var. Şu an Facebook’un face.com ile ilgili planları hakkında bilgi sahibi değiliz. Ancak çok zaman geçmeden bu konunun da sosyal medyadan kaçarı olamayacaktır.
Yüz tanıma teknolojisi dünyada gelişme gösteren teknolojilerden biri. Zaten gelişmekte olan yüz tanıma teknolojisinin gelişimine hız kazandıran Face.com olmuştu. Facebook bu konuyu gözden geçirerek Face.com’un satın alınmasına karar vermişti. Kararını yakın zamanda gerçekleştirdi.
Face.com’a girdiğinizde Facebook tarafından satın alındığını gösteren işaretleri göreceksiniz. Facebook , Face.com’u tamamen satın aldı. İsmi , teknolojisi ve tüm platformlarıyla.
Facebook’un , face.com’u ne kadara satın aldığı bilinmiyor. Ancak dillerde dolaşan bir rakam da var tabiki. Bu rakam 100 milyon dolar olarak açıklandı.
Face.com İOS’da klik adlı uygulama ile yüz tanıma teknolojisini kullanacak. Arkadaşlarınızı otomatik olarak etiketleyebileceksiniz. Facebook otomatik etiketleme yapabilmek için 100 milyon dolar mı harcadı? Ya da Facebook’un başka planları mı var? Bunu yakında hep birlikte göreceğiz.

0 yorum: