Dizüstü Bilgisayar Neden Isınır



Dizüstü bilgisayarlarınız ilk aldığınız güne nazaran daha fazla ısınmaya ve bu nedenle işlemlerinizin yavaşladığını düşünüyorsanız bilgisayarınızın donanımsal kayıplara uğradığını söyleyebiliriz.
Bilgisayarlarda ani yavaşlanmalar ve aşırı ısınmaların temel kaynağı işlemcinizin veya hard diskinizin yeteri kadar soğutulamıyor olmasıdır. Böyle durumlara genelde iki etken neden olmaktadır. Birincisi ve en çok rastlanılanı bilgisayarınızı soğutmaya yarayan fanınızın etkili olarak çalışamamasıdır. Genelde tozlanmalar sonucu karşılaşılan bu sorunu gidermek için fanınızı düzenli olarak temizlemeniz gerekmektedir. Teknik servislere gidip bilgisayarınızı baştan aşağıya temizletebileceğiniz gibi bunu birazcık donanım bilginiz varsa elektrik süpürgesiyle de kendi kendinize yapabilirsiniz.

Fanınıza biriken tozların tamamen temizlendiğini sağladığınızda ısınmanın ortadan kalktığını sezeceksiniz.Bilgisayarın ısınmasına yol açan ikinci büyük etken ise ana kart ile fan arasında ısı geçişini sağlayan ısı macununun eskimesidir. Yine sıkça karşılaşılan bu sorunu çözebilmek için ısı macununuzu değiştirmeniz önerilir. Profesyonel bilgisayar kullanıcıları ısı macununu her 4 ila 6 ayda bir değiştirmeyi önerirler. Bu işlemi yine teknik servislerde yaptırabileceğiniz gibi bilgisayarınızın içini açarak kendinizin temin ettiği ısı macununu eskisiyle değiştirebilmeniz mümkündür. Isı macunları piyasada fazla pahalı olarak satılan bir şey değildir. Genelde teknik servislerin hizmet bedeli bu işi pahalı hale getirmektedir. Isı macunu değişiminde önerimiz internette bu konudaki videolu anlatımları izleyerek kendi kendinize değişimi yapmanızdır. Her zaman gerekli olacak bu bilgiyi bir kere öğrenip bundan sonra düzenli olarak kullanabilirsiniz.

0 yorum: